Odličovací produkty na olejové bázi: odličovací oleje a čistící balzámy

Úvodem

Používá se jako 1. krok v péči o pleť, neboli rutině, dvoufázového čištění pleti. Jak název napovídá, dvojité čištění pleti v zásadě zahrnuje mytí obličeje ve dvou krocích:

  1. Nejprve pomocí odličovacího produktu na bázi oleje
  2. Poté pomocí čisticího produktu na bázi vody jako je gel nebo pěna

Čisticí olej v 1. kroku dvojitého čištění pleti efektivně odstraní všechna líčidla, makeup, opalovací krém, maz a jiné “nečistoty”.

Odličovací produkty na bázi oleje jsou k dostání ve formě klasického tekutého oleje, ale také jako odličovací krémy nebo odličovací balzámy. Měly by se nanášet na suchou pokožku - neoplachujte si tedy před použitím obličej vodou.

 

Olej na mastnou pleť?

Pokud máte mastnou nebo smíšenou pleť, můžete si myslet, že dát si na pleť olej je šílenství, vždyť oleje přeci ucpávají póry. Pokud se ale olej smíchá s jiným olejem (kožním mazem nebo z kosmetiky) pomůže očistit pokožku, aniž byste pokožku zbytečně vysušovali. I naše pokožka potřebuje olej a nadměrné čištění ji zbaví jejího přirozeného kožního mazu a to ji donutí produkovat tohoto mazu ještě víc. Tento nevyvážený stav je hlavní příčinou potíží s pletí - nadměrným maštěním pokožky. 

Pravdou je, že odličovací produkty na bázi olejů jsou velmi účinné při odstraňování těch “špatných” olejů z vaší pokožky a nezapříčiní, že by se Vám pleť začala mastit ještě víc nebo vám vylezlo akné. 

Po použití odličovacího produktu na bázi oleje, použijete jiný čisticí produkt k dočištění na bázi vody (čisticí gel nebo čisticí pěnu). Použití dvoufázového čištění připraví pokožku na další kroky v péči o pleť. 

 

Jak vybrat odličovací olej nebo odličovací balzám

Záleží jakou máte preferenci co se textury týče - olej vs balzám. A trochu jaký typ pleti máte. 

Odličovací balzámy a oleje, které nabízím mají jedno společné - efektivně odstraní všechna líčidla, makeup, opalovací krém, maz a jiné “nečistoty”.

Tuhý odličovací balzám se při kontaktu s pokožkou a jemnou masáží začne na pokožce rozpouštět do olejové konzistence. 

Pokud si vyberete odličovací olej, nemusíte se bát, že vám ucpe pokožku a bude se těžce smývat. Jde o hydrofilní odličovací oleje, které se nanáší na suchou pleť, suchými prsty a po přidání vody zemulgují a jednoduše se smyjí. 

Naopak, existují i odličovací oleje speciálně pro ty, kteří trpí na ucpávání pórů - odličovací a hloubkově čístící Kosé olej.

 

Zpět do obchodu