Čisticí produkty na vodní bázi: Čisticí gely a čisticí pěny

Úvodem

Jde o čisticí přípravky používané ve 2. kroku dvoufázového čištění pleti. 

Zatímco 1. krok čištění odstraňuje make-up, líčení, opalovací krém a přebytečný maz, 2. krok čištění odstraňuje nečistoty jako jsou bakterie, pot a odumřelé buňky pokožky.

Čisticí produkty na vodní bázi mohou být buď pěnící nebo nepěnící. Je důležité si uvědomit, že čisticí produkty na bázi vody mohou výrazně ovlivnit pH vaší pokožky. pH zdravé pokožky je ve skutečnosti lehce kyselé (kolem pH 4,5 až pH 5,5). Je to proto, že pokožka s nízkým pH brání nadměrnému množení škodlivých bakterií (bakteriím se na pokožce daří při hodnotě pH 6,5 a výš). 

Je proto důležité zvolit čisticí prostředek na bázi vody s nižším pH (ideálně 4,5 - 6 pH) - to platí zejména v případě, že máte pleť náchylnou k akné.

Bohužel obvykle mají čistící produkty jako jsou gely a pěny na obličej tendenci být víc zásadité, tedy nad 7 pH a výš. Důvodem je skutečnost, že zásaditost přípravku je to, co pomáhá odstraňovat nečistoty. Zásaditost čisticího přípravku ale také vysušuje a dráždí pokožku, a máte po použití takového přípravku nepříjemný pocit napnuté a suché pokožky. Používání přípravků s vyšším pH často vede k oslabení ochranné funkce kožní bariéry, nadměrným množením škodlivých bakterií a akné je na světě. 

Zdaleka ne každý výrobce na čisticím gelu nebo pěně pH uvádí. Často právě proto, že pH čistících gelů a pěn je vyšší, než je přirozené pH pokožky. Doporučujeme se při výběru orientovat především na výrobce, kteří pH svých výrobků uvádějí.

Také byste na střední škole dávali větší pozor při hodině chemie, kdyby Vám tenkrát učitel řekl, že to všechno má mnohem více společného s krásou a zejména péči o pleť? Já určitě, akné jsem tenkrát řešila, takže kdybych se během hodiny chemie dozvěděla, že produkty na obličej ovlivňují mojí pokožku, mohla jsem být bez akné a ještě mít jedničku z chemie :-)

Jaký je nejlepší čistící gel nebo pěna?

Stejně jako u čisticích olejů v 1. kroku, je na trhu velké množství těchto produktů. Může být obtížné orientovat se ve všech možnostech a vědět, který z nich by pro Vás mohl být ten nejlepší. 

Mým tipem číslo jedna je vybrat si čistící gel nebo pěnu s pH okolo 5,5 pH bez ohledu na to, jaký typ pleti máte, protože to zajistí, že ochranná bariéra kůže zůstane zdravá a vláčná.

V nabídce e-shopu mám pro vás tyto:

Jemný, s jednoduchým složením a vhodný pro každý typ pleti, včetně citlivé, je čistící gel od Geek & Gorgeous.  

Pro mastnou a aknózní pleť je vhodná pěna s jílem od Shiseido SENKA, která kraluje v Japonsku mezi čistícími produkty již přes 12 let a je považována za svatý grál. Obsahuje bílý jíl, hedvábí, kyselinu hyaluronovou a Shiseido Aqua in pool technologii. Hloubkově čistí a absorbuje přebytečný kožní maz.   

Pokud máte normální, sušší a citlivou pleť, podívejte se na jemnou čistící pěnu od Hada Labo. Důkladně čistí a přitom zachovává přirozenou hydrataci pokožky. Pokud máte suchou pleť a u svého stávajícího čistícího produktu pociťujete po použití nepříjemné pnutí pleti, určitě vyzkoušejte tuto jemnou čistící pěnu. 

 

  

Zpět do obchodu