7 Skin metoda

Co je to 7 skin method?

7 skin method je korejský rituál, který pleť skvěle hydratuje a povzbudí.

Jde o aplikaci až sedmi vrstev toneru nebo lehké esence. V Koreji se tonery označují jako “skin”, takže v doslovném překladu je to “metoda 7 tonerů”.

Nemusíte ale aplikovat všech 7 vrstev, někomu můžou stačit 3 vrstvy. Vnímejte, jak pleť reaguje.

Na co si dát pozor, než začnete se 7 skin method

Metoda je vhodná pro každý typ pleti, ale předtím, než s metodou začnete, zkontrolujte složení toneru. Vyvarujte se dráždivým látkám, jako je: 

  • Alkohol (denat. alcohol, ethanol, ethyl alcohol, denatured alcohol, methanol, isopropyl alcohol, SD alcohol a benzyl alcohol)
  • Esenciální oleje
  • Parfemace (zvlášť na začátku složení)
  • Kyseliny jako AHA, BHA
  • Čistící látky jako micely, nepoužívejte micelární vodu

Jak začít se 7 skin metodou

  • Po umytí obličeje (nejlépe dvoufázovém) naneste malé množství toneru do konečků prstů a rovnoměrně ho naneste na obličej. Toner jemně vtlačujte konečky prstů do pokožky a nepospíchejte.
  • Pokud s metodou teprve začínáte, namísto 7mi vrstev nanesete jen 2 nebo 3 vrstvy. Pozorujte, jak kůže reaguje. Příště můžete přidat další vrstvu.
  • Pokud aplikujete všech 7 vrstev toneru, už se většinou nedává sérum. Rovnou se aplikuje krém nebo noční maska, která hydrataci v pleti zamkne. Tento krok je důležitý, a i když máte pocit, že je pleť hydratovaná a krém už nepotřebujete, je důležité tu hydrataci v pleti uzamknout a to uděláte právě krémem nebo noční maskou.

Možná zjistíte, že se vám po použití pleť nepříjemně lepí nebo toner sedí na pokožce a nechce se vsáknout. V takovém případě upravte počet vrstev nebo si vyberte lehčí toner. V závislosti na vaší pokožce (mastná, suchá) a na tom, co používáte, zjistíte, kolik vrstev vám vyhovuje, zda 3 nebo se všech 7.

Jaký je nejlepší toner pro 7 skin metodu?

Vhodný na dehydratovanou a suchou pleť je Ceramidový toner ve výhodném XXL balen nebo lehký toner bohatý na aminokyseliny, který je vhodný na mastnou pleť, ale zvládne zahydratovat i suchou pleť. Je intenzivně hydratační, ale zároveň lehký a hned se vstřebá, má minimalistické složení a je vhodný i na citlivou pokožku. 

Můžete ale použít jakýkoliv jiný toner, který vám vyhovuje. Jen si dejte pozor na složení. Pokud běžně používáte toner s přidanou parfemací a nevadí vám, tak pokud ho dáte ve více vrstvách, pleť již parfemace dráždit může.

Závěrem

Pokud máte pocit, že je vaše pleť povadlá a postrádá hydrataci, zkuste do vaší péče o pleť sem tam zařadit 7 skin metodu.

 

Zpět do obchodu